קצת עלינו

תחומי הבינה המלאכותית ומדעי הנתונים עוברים מהפכה דרמטית בעשור האחרון. כאן תוכלו למצוא אפשרויות לשילוב קורסים בבינה מלאכותית ומדעי הנתונים בתוכנית הלימוד שלכם

קצת עלינו

מרכז מדעי הנתונים ובינה מלאכותית של אוניברסיטת תל אביב - TAD מציע תוכניות לימודים במדעי הנתונים ובינה מלאכותית לפקולטות למדעי החיים/חברה/רוח/אומנויות/משפטים.

תחומי הבינה המלאכותית ומדעי הנתונים עוברים מהפכה דרמטית בעשור האחרון. כמות הנתונים שקיימת היום בכל תחומי החיים והידע היא עצומה, ודורשת פיתוח של כלים מתוחכמים לניתוח עיבוד, וויזואליזציה של נתוני עתק (big data). בנוסף לכך, בזכות כמות הנתונים הרבה ויכולת חישובית הולכת וגדלה, אלגוריתמים חישוביים מצליחים כיום לפתור בעיות מורכבות (זיהוי/שפה/תנועה) ברמה דומה ולעיתים אף טובה יותר מבני אדם.

בעוד חוקרים מתחום ההנדסה והמדעים המדויקים עוסקים בפיתוח אלגוריתמים לבינה מלאכותית וכלים חישוביים לניתוח נתוני-ענק, קיים צורך הולך וגובר ליישם את השיטות והכלים השונים בתחומי מחקר רבים ממדעי החיים, מדעי החברה, מדעי הרוח, אומנויות, משפטים ועוד.

מתוך זיהוי הצורך המתפתח היום בתעשייה ובאקדמיה התקבלה החלטה לאפשר לשלב קורסים במדעי הנתונים ובינה מלאכותית. טובי המרצים והמרצות אשר נבחרו בקפידה בוועדות האוניברסטאיות יעבירו את הקורסים.

כאן תוכלו למצוא אפשרויות לשילוב קורסים בבינה מלאכותית ומדעי הנתונים בתוכנית הלימוד שלכם.

סטודנטים וסטודנטיות, בוגרות ובוגרים במדעי החברה, מדעי הרוח, מדעי החיים אומנויות ומשפטים, בעלי ובעלות רקע, הבנה ויכולת ניתוח נתונים והבנת האופן שבו פועלת הבינה המלאכותית: התעשייה והאקדמיה זקוקות לכם ויש לתחום ביקוש רב.

מחכים לכם בקמפוס!